Notes |
- In 1611 kopen Wouter en zijn broer Henrick een akker in de Inslach te Moergestel. Een jaar later draagt hij samen met zijn broers Henrick en Aerdt en zijn vader een dries over aan Pauwels Joosten va de Wouw. Na betaling van 15 carolusgulden zou de dries weer in hun bezit komen.
Bij de al eerder aangehaald deling tussen Wouter en Aerdt de Brouwer en hun zwager Jan Adiaen Jans den Decker krijgt Wouter de helft in de oude stede, de helft in de schuur van de oude stede, de helft in het Nieuweveld en een kwart van de Looterspeeckseweide. In 1617 en 1618 verkrijgt hij respectievelijk een kwart van de andere helft van de oude stede en enkele daarbij gelegen gronden van zijn zwager Servaes Henrick Cornleis van Sonne en nog een kwart bij een deling met zijn broer Adriaen en zijn zuster Caharina en Anthonia. Bij deze laatste deling valt hem ook nog de helft van de dries met de kamer van het huis en het achterste gebouw in het achterhuis toe. In 1624 verkootp Peter Laureijs Peters vals man van Antonia Jan Cornelis d Brouwer het kindsdeel van Anotnia aan zijn zwager Wouter Jan Cornelis de Brouwer.
Na het overlijden van zijn eerste vrouw koopt hij een groes van zijn broer Aerdt de Brouwer ten behoeve van zijn kinderen uit dat eerste huwelijk. Na het overlijden van zijn vader krijgt hij een deel van een stede en enkele gronden, die hij samen met de zonen van zijn overleden broer Henrick de Brouwer overdraagt aan Michiel Cornelis Jan Ansems.
Wanner Wouter de Brouwer omstreeks 1640 hetrouwt, vindt er een erfdeling plaats. Enkele maanden later doet hij afstand van zijn gedeelte ten behoeve van zijn kinderen.(64) In 1647 maakt hij samen met zijn vrouw zijn testament.
Bron: Luud de Brouwer: Genealogie van Aart Willems (de Brouwer), http://home01.wxs.nl/~luud.de.brouwer/genealogie/
|