Stamboom Marijnissen

Willem Berijs van Oerle

Male


Personal Information    |    Notes    |    All    |    PDF

 • Name Willem Berijs van Oerle 
  Gender Male 
  Person ID I7592  Voorouders van Els Marijnissen
  Last Modified 2 Jan 2004 

  Children 
   1. Jan Willem Berijs van Oerle
   2. Peter Willem Berijs van Oerle
  Last Modified 26 May 2021 
  Family ID F4247  Group Sheet  |  Family Chart

 • Notes 
  • 10 april 1539:
   Denijs zoon van wijlen Peter Crillaerts als man van Jenneke dochter van Claeus Jan de Wijse koopt in naarderschap van Willem Berijs van Oerle 1/3 deel in een stuk beemd, gelegen te Tilburg in Oerle tussen:
   Jan Ghijsbrecht van Oerle een zijde
   Jan Cornelis Heijmericks ander zijde
   H. Geest vanden Bosch een einde
   die Nijeuwe Leije ander einde
   wat Claeus Jan de Wijse verkocht had aan Peter Willem Berijs van Oerle.

   Denijs Peter Crillaerts als man van Jenneke etc. Claeus Jan die Wijse, verkoopt 1/3 deel van een beemd ut supra aan Peter zoon van wijlen Wouter Willem Mutsaerts.
   Denijs had deze verkregen in naarderschap van Peter Willem Berijs van Oerle, die hem gekocht had van Claeus Jan die Wijse.

   Verschenen voor schepenen Peter zoon van wijlen Willem Berijs van Oerle ter ener en Peter zoon van wijlen Wouter Willem Mutsaerts ter andere zijde en hebben onderling een erfruiling gedaan van zekere erven volgend:
   Peter zoon van wijlen Willem Berijs van Oerle zal hebben 1/3 deel in een beemd ut supra, wat Peter zoon van wijlen Wouter Willem Mutsaerts gekocht en verkregen had van Denijs zoon van wijlen Peter Crillaerts en die Denijs als man van Jenneke Claeus voors. en die Peter Willem Berijs gekocht had van Claeus Jan die Wijse.

   Hiertegen zal Peter zoon van wijlen Wouter Willem Mutsaerts hebben een erfenis met de timmering daarop, 16 lopensaet omtrent, in Tilburg aan dat Ezelven tussen:
   Peter Crillaerts een zijde
   gemeijn straetken ander zijde
   Peter Crillaerts een einde
   gemeijnt ander einde
   Deze erfenis had Peter Willem Berijs van Oerle gekocht van Goijaert zoon van wijlen Willem Melis, Goijaert had die gekocht van Ariaen zoon van wijlen Denijs Meijnaerts en Ariaen had het gekocht van Peter zoon van wijlen Jan Laureijs
   Bron: RHC Tilburg online, Nadere toegangen Tilburg R 286 fol. 1r-v