Stamboom Marijnissen

Notes


Matches 501 to 550 of 1,728

      «Prev «1 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 35» Next»

 #   Notes   Linked to 
501 Akte waarbij Hertog Jan (III) van Brabant aan Willem van Boxtel, Willem van den Bossche en Otto van Heukelem belooft hen schadeloos te houden van alle onkosten die zij voor zijn oorlog of in zijn dienst in de Meierij of in Heusden gemaakt hebben of zullen maken, 1334 1 charter
Bron: RANB: inventaris archief Heren van Boxtel 1294 - 1794, inv.nr. 1

Hij doet in 1367 afstand van Valkenvoorde ten behoeve van zijn kleinzoon Jan Pijlijser.
Bron: E-mail Hans Vogel aan Nederlandse Adel mailinglist d.d. 17-1-2002

27 februari 1360:
Schepenen van Leerdam oorkonden dat heer Otte van Hoekelem, ridder, beloofde aan Willem Ottenzone van Goudriaen een geer land in Nu Staedewijck.
Bron: Archieven.nl, Brabants archief, Klooster het Hollandse Huis bij Geertruidenberg, regesten 1266-1571 (toegang 240), regest nr. 87, inv.nr. 2 
van Leijenberch, Otto (I5133)
 
502 Aktes kerkenraad Sint Anna ter Muiden:
24 oktober 1795:
In aanmerking genomen zijnde, dat Jacomijna Platschart zich zeer dikwerf aan ergerlijke dronkenschap schuldig maakt, is eenparig besloten de volgende missive aan haar toe te zenden. Zie foco 
Pladtschaert, Jacomijna (I1433)
 
503 alias Tats Smulders, Hendrick Jan (I975)
 
504 alias Tats Smulders, Jan Jan Adriaen (I982)
 
505 alias van Huijcklom van Vlijmen, Petronella (I976)
 
506 Alphen, 5 januari 1668:
Adriaen Jan Cornelis Martens, als lasthebber van Maeyken Claes Cornelissen, wed van wijlen Jan Adriaen Mutsaert, geassisteert met Jan Peeter Smits, gecoren vgd, haren swager, volgens procuratie gepasseert voor schepenen in Alphen in date 1667/12/20, heeft getransporteert aen Peeter Willemssen Gareelmaker een parcheel lant en weijde, 183 3/4 r en 25 voeten onder Alphen in den gehuchte van den Goedentijt; oost Marten Dircken van der Laeck en Goijaert Cornelissen; zuid Cornelis Cornelis Breeckel wed en kindr en der vercoopersse andere erve; noord de gebuerstrate. Te vrijen met 1 loopen roggen in mindernisse van meerderen pacht; met noch 2 oort braecken chijns. Gevest Peeter Barthelmeeussen van der Voort tot des coopers behoeff.
Bron: ISIS Breda, Vestbrieven Alphen en Chaam 1525-1717, schepenbank Breda I-1b inventarisnummer 774 fol. 155v-156r 
Family F2309
 
507 Als correspondentieadres was bij begraafplaats Zuijlen bekend: Leuvenaarstraat 10. van den Heuvel, Cornelia Francisca (I10)
 
508 Als geboorteplaats wordt "De Panne" genoemd. Platschart, Johannes (I266)
 
509 Als getuigen traden op: bruidegom: Adriaen van den Broecke en bruid: Neelken Verstraete. Family F478
 
510 Als ouders staan genoemd Pieternella van Hecke, wed. Johannes Plasgaart. Platschart, Pieter Johannis (I3704)
 
511 Als ouders worden genoemd: Willem Oerlemans en Elisabeth Smits. Willem Schalken, schoenmaker, 55; Jan van den Nieuwenhuizen, schoenmaker, 25 Oerlemans, Wilhelmus (I13185)
 
512 Als schepenzegel voerde hij een hangende balans. Het is nog afgebeeld in de glas-in-lood-raampjes in de prelatenzaal van het stadhuis van Hoogstraten. De kleur van de balans is azuur op een gouden veld.
Bron: A.M. Bosters: De Loeker/Sloekers/Slokkers (1300-heden), in: GTMWB 1995 p. 163 e.v. 
de Loeker, Wouter (I9772)
 
513 Andries Jakobsen en Katelijntjen Andries waren in 1653 lidmaat te Breskens waar zij ook woonden.
Bron: Lidmaten in 1653, http://www.grijsbaard.demon.nl 
Family F815
 
514 Anna Dekkers was 81 jaar oud, zonder beroep, geboren en wonende te Etten-Leur in huis D 21. Ze was weduwe van Cornelis van der Straten, zijnde de namen der ouders aan de comparanten onbekend, doch beiden overleden. Dekkers, Anna Joannis (I929)
 
515 Anna Maria is later gehuwd met Gerard Paulussen. Met hem was ze ook getrouwd toen ze stierf.

Zij komen voor op de gemaallijsten van Ginneken en Bavel van 1795. Zij woonden toen onder Ginneken en Overacker. Op pagina 8 staat vermeld:
Jan Adam Gooijaars, Annemie Peeters de vrouw boven, Jan Gooijaers de knegt, Anneke Cornelisse de meid boven; Adam, Cornelia, Maria, Pieternel, Adriana, Antonia Gooijaars de kinderen onder.

Alle kinderen waren dus onder de zestien jaar oud. Het huis waar zij toen woonden ligt tegenwoordig aan de westzijde van de Prins Hendrikstraat te Ginneken, tussen de Ploegstraat en de Gaffelstraat.

Vestbrief d.d. 5 september 1795:
Verscheen Anna Maria Peters huisvrouw van en ten desen geadsisteert met hare man Johannes Goaerts de welke verklaarden speciael te verhypothequeeren en te verbinden
Een parceel weijland groot omtrent een halff buinder gen. den Werkhoek gelegen onder Teteringe Jurisdictie deser stad Breda Oost Nts. J.J. van de Laer, Zuid L:Snijdens cum suis West: Jan Diepstraten en Noortw: het calooijse gat, ende voorts zo en gelijk het voorn. Anna Maria Peters aangekomen is volgens scheijding en deeling gepasseert voor den Notaris A Oukoop in dato 29ste augustus 1795 ten pondboek No. 857 en zulks tot securiteit van de dorpsverpondingen en polderslasten wlke nu werdelijk uitgaan als voor die geene welke bij vervolg van tijd daar op gelegd off gevorderd zoude konnen worden van,
Een Parcheel Weiland gelegen tot Teteringen, voornt. in de vught, groot omtrent een buijnder en vijfftig roeden, oost de blauwe keij, west A:Eeker? Zuid den groenendijk en noord den blauwe keij ter pondboek no. 527 waar van reeds door wijle haar overleden broeder(s) Corns. Antoni en Jan Antoni Peters in begonne te ontgronde en dezelve van voornemens is te blijve continueeren ingevolge het octrooi van dato 30 Meij 1785? (178?) en nog daar woonen daar en boven generaal haar persoon en goederen als na regten actum desen V september xviic vijff en negentig.

W.g. Annamaria Peeters
Jan Gooijaarts

Op 2 mei 1797 laten zij hun testament opmaken:
Compareerde Jan Adam Gooijers en Anna Maria Peeters echte lieden woonachtig onder Ginneken en zijnde aan mij Notaris bekend, dewelken geneegen weesende en alle vereischten hebben om te testeeren, verklaarden te herroepen en geheel en al te vernietigen alle voorgaande testamenten cedicullen Giften ter zaake des doods en alle andere acten van uijtterste wille, hoegenaamd met wat clausules derogatoir die ook zouden moogen weesen gemunieerd, en door hun comparanten te zaamen ieder afsonderlijk of met iemand anders opgerecht en gepasseerd, aos uijt hunne elkes vrije en onbedwongene wil over hunne tijdelijke natelaatene goederen te disponeeren in deesen voegen.


De testateuren nomineeren en instatieren malkanderen over en weeder en dus den eerststervenden den langstlevenden van hun beijden met volle recht en titule tot zijn ofte haare eenige en universeele erfgenaam of erfgenaame ende dat in alle de goederen zoo roerende als onroerende acties en schilden en crediten geene gereserveerd hoe genaamd ofte waar geleegen en bij hem of haar eerststervende met er dood eenigsiins te ontruijmen en natelaaten omme met alle deselve goederen als met vrijen eijge goed te konnen doen, en handelen na welgevallen zonder iemands tegenseggen onder deese wils en conditie nogtans, dat dezelve langstlevende gehouden en verplicht zal zijn de kinderen reeds uit dit huwelijk verwektm en onder S Heemels zeegen nog daar uit te verwekken behoorlijke te alimenteeren op te voeden tot den ouderdom van vijf en twintig jaaren eender huwelijk of anderen geapprobeerden staat deselve inmiddels te laaten leeren leesen en schrijven, en te doen onderwijsen en zodanige nuttige handwerken of ambachten als waar toe deselve kinderen elk best bekwaam zullen geoordeeld worden, en tot voornoemden ouderdom, met behoorlijk consent tot eerder huwelijk of anderen geapprobeerden staat gekoomen zijnde aan elk derselve te geeven een betameljke uitzet en aan ieder ui te rijken eene somma van ses gulden welke alimentatio, onderwijs, uitzet en ruttelijkene penningen, de eerststervenden der testateuren aan deselve kinderen almeede met volle recht en titule adsigneerd maakt en bespreekt voor en in plaatse van derselven vaderlijke of moederlijke legitime prtie aan kinderen na scherpheid van rechten in hunner ouderen nalatenschap competeerende.
en op dat hunne natelaatene minderjarige, uitlandige of andere toesichtbehoevende kinderen niet zouden verstookt zijn van de nodige toesichten voorsorge zoo committeeren de testateuren malkanderen over en weeder tot voogd of voogdesse over deselve met zodanige ample macht gesach en autoriteit als aan voogden en voogdessen na rechten eenigsins kan of mag gegeeven worden, en dus meede de macht om bij afsterven ongeneegend of andere ongeleegendheid een of meer andere bekwaame persooen beneevens sig of in zijne of haaare of bj laaatste tijd in des deficieerendens plaatse te moogen aanstellen met een gelijke of met een meerbepaalde macht zoo dikwils zulks noodig zijn zal, geevende wijders aan elkanderen, en anderen uit krachte deeses subintreerende voorden speciaalijk meede het recht van schiften, scheijden, verdeelen en verkoopen, en transporteeren der pupilaire goederen, zonder daar toe nodig te hebben eenig consent of decreet van vrienden, heeren magistraaten bailluwen schouthen weesmeesteren of anderen hoe ook genaamd die daar over buijten deese testamentaire dispositie eenig gesach zouden konnen of moogen pr?tendeeren als alle en elk met behoorlijken eerbied door de comparanten uit hunne respective boedels werden gesecludeerd bij deese al het voorschreevene de testateuren duijdelijk en woordelijk voor geleesen zijnde verklaarden zij lieden het zelve wel verstaan te hebben, en alsoo te weesen hunne laatste en uiterste wille etc.
W.G. jan adam Gooijaarts
Annamaria Antonie Peeters



Bron: Gemaallijst Gemeente Ginneken en Bavel 1795, bewerkt door J.M.H. Broeders en A.W. Jansen, 1996, GABDA Vestbrief R 622 f 43A d.d. 5-9-1795 
Family F427
 
516 Anna Maria kon niet schrijven toen ze trouwde. Rens, Anna Maria (I55)
 
517 Anna Maria was een onwettige dochter van Johanna Rens. Haar geboorte werd aangegeven door Hanna Boesveld, gewezene vroedvrouw. De moeder was Johanna Rens, 23 jaar, arbeidster, dochter van Johannes Rens en van Anna Maria van Oosterhout. Als getuigen traden op Jacobus de Bruijn, 65 jaar, en Pieter Pellenaars, 63 jaar, beide arbeiders.

Voor Anna Maria ging trouwen, moest ze eerst nog officieel erkend worden door haar moeder. Deze erkenning vond plaats op 30 april 1858. Hierbij traden als getuigen op Adriaan van Meel, 36 jaar, secretaris, en Willem Francis Roosen Teeuwen?, 30 jaar, veldwachter. 
Rens, Anna Maria (I55)
 
518 Anthonis Hendrick Jan Dani?els met Lijske Adriaen Dani?els
1647-10V. Voogden zijn:dJacob Adriaen Dani?els en Hendrick Jan Nooten.d 
Family F2090
 
519 Antonij Jansen als schuldenaar, 7 november 1704
Bron: B. de Beunje, notaris (Breda), allerhande acten, 1704, blad 285; "Genealogische bronnen," index en afbeeldingen, Stadsarchief Breda (http://stadsarchief.breda.nl : geraadpleegd 26 maart 2019).
Samenvatting:
Antonij Janssen van Loon en Jan Jan Christiaenssen beijde woonagtigh onder de Hage verklaarden schuldig te wesen aan Adriaen Cornelis Janssen, mede woonagtigh onder de Hage, 150 gulden van geleend geld, tegen 4% per jaar. Breda, 7 november 1704.
[w.g.]
Anthonis Janssen van Loon
Dit is het hant + merk van Jan Jan Christiaenssen
[marge]
Voldaan door Antonij Janssen van Loon, 8 november 1707. [w.g.] Adriaen Kornelis Huibrechts.

Antonij Jansen als schuldenaar, 6 maart 1711
Bron: B. de Beunje, notaris (Breda), allerhande acten, 1711, blad 67; "Genealogische bronnen," index en afbeeldingen, Stadsarchief Breda (http://stadsarchief.breda.nl : geraadpleegd 26 maart 2019).
Samenvatting:
Antonij Janssen van Loon, woonende onder de Hage, op Kleijn Overvelt, bekende schuldig te sijn aen Adriaen Cornelis Huijbrechts, mede woonachtig onder de Hage, 200 gulden, van geleend geld, tegen 4%.
Breda, 6 maart 1711.
[w.g.]
Anthonis Janssen van Loon 
Family F3492
 
520 Antonius Cornelis van den Heuvel was in 1918 kiesgerechtigd in Breda. Hij woonde toen aan de Leuvenaarstraat 184. van den Heuvel, Antonius Cornelis (I29)
 
521 Arnold Aartsbisschop van Keulen bevestigt de bezittingen van de abdij van Roldus middels een charter van 20 oktober 1140, wat schenkingen bevat van "Walramus de Limburg.et filius eius dominus Henricus".
Bron: Medieval lands, http://fmg.ac/Projects/MedLands/Contents.htm 
van Limburg, Hendrik Ii (I2495)
 
522 Asser noemt "Osburga.daughter of Oslac the famous butler of King ?thelwulf.a Goth by nation" als de moeder van koning Alfred, waarbij hij vermeldt dat haar vader afstamt van "the Goths and Jutes.namely of Stuf and Whitgar two brothers.who.received possession of the Isle of Wight from their uncle King Cerdic".

Zij wordt vermeld als moeder van koning Alfred door Roger of Hoveden, die ook haar vader vermeldt, waarbij hij aangeeft dat hij "pincerna regis" was.
Bron: Medieval lands, http://fmg.ac/Projects/MedLands/Contents.htm 
van Wight, Osburga (I5663)
 
523 Asser vermeldt het huwelijk in 868 van Alfred en "a noble Mercian lady, daughter of Athelred surnamed Mucil earl of the Gaini.[and] Edburga of the royal line of Mercia".

Roger of Hoveden vermeldt de namen van haar ouders, waarbij hij opmerkt dat haar moeder verwant was aan de koningen van Mercia.
Bron: Medieval lands, http://fmg.ac/Projects/MedLands/Contents.htm 
Ealhswith (I4422)
 
524 Asten, 1428/1429:
Jan, Willem en Bertout zoons van wijlen Jan van Wijflet en hun schoonbroers Willem van Dinther man van jonkvrouw Elsken en Jan die Lu zoon van Adam, man van ...
Bron: E-mail Hans Vogels aan soc_nederlandse_adel d.d. 31-7-2003, Bosch protocol R 1199 fol. 260v

21 februari 1429:
Op 21-02-1429 verkocht Willem Jans van Wijflit aan Jan Wouter Bacs Ommaten een erfpacht van 2 mud en 1 lopen rogge en een erfcijns van 1 oude grote, die erfg Wouter Back Ommaten met lichtmis leveren uit de goederen van wijlen voornoemde Wouter Back Ommaten, in Westilburg, aan de Berkdijk, welke erfpacht voornoemde Willem ten deel viel in een erfdeling met zijn mede?erfgenamen.
6-3. Jan Wouter Back Ommaten verkocht aan voornoemde Willem van Wijflit een erfpacht van 4 lopen rogge en een erfcijns van 1 gulden hellinc, die wijlen Jan van Wijflit aan wijlen voornoemde Wouter Back Ommaten leverde. Willem betaalde ook voor een andere brief die Arnoldus Loet ten behoeve van voornoemde Wilhelmus meenam.
Bron: RHC Tilburg online, Oud Rechterlijk Archief Oisterwijk, inv.nr.146, microfiche 1-B1, f.6-2, aktenr. 026, 21-02-1429.

11 oktober 1430:
Op 11-10-1430 verkocht Willem Jans van Wijflit aan Diderick Bastaert zvw Gherijt Bonten een erfpacht van mud rogge, met lichtmis te leveren uit 5 lopen land in de akkeren van Loven in Westilburg, aan de Mortel, naast Gherijt Hubrecht Betthen en naast Joerden Aerts van den Bosch, af te kopen voor lichtmis over 1 jaar met 20 gouden beiers gulden.
Bron: RHC Tilburg online, Oud Rechterlijk Archief Oisterwijk, inv.nr.147, microfiche 2-D3, f.42v-3, aktenr. 239, 11-10-1430.

Asten, 1436/1437:
Peter Henrick Danielss van den Bossch, Jan zoon van wijlen Willem Moerke zoon van wijlen Willem Moerke, Willem van Wyflet (schoonbroer van Peter Henrick Daniels voornoemd).
Bron: E-mail Hans Vogels aan soc_nederlandse_adel d.d. 31-7-2003, Bosch protocol R 1207 fol. 7

Asten, 1460/1461:
Willem van Wijflet weduwnaar van Jenneken Henrick Danels, bezit een hoeve op (Asten) Huesden, en zijn schoonzoon Willem Pyliser zoon van wijlen heer Jan Pyliser ridder, man van jonkvrouw Jenneke.
Bron: E-mail Hans Vogels aan soc_nederlandse_adel d.d. 31-7-2003, Bosch protocol R 1231 fol. 214x`x 
Family F1336
 
525 Augustus 1715:
Rechterlijke verklaring van Jenneken Anthonissen van Domburg, vrouw van Frans Michielsen van Sundert, dat zij van haar dochter Lena, dienstmeid bij Michiel Pieterse, alias Giel de Rooij, gehoord heeft dat zij aangerand is door Adriaan Maas en dat Krijn Antonisse, diens zwager, haar beledigd en geslagen heeft en de bevestiging door het Lena van Sundert, dat zij door Adriaan Maas werd aangerand.(3 augustus 1715).Bevestiging van de verklaring door Jenneken Anthonisse van Domburg. (14 augustus 1715).
Bron: Extract schepenprotocollen Rucphen, ISIS Roosendaal

3 oktober 1722:
Voogdijstelling van de kinderen van wijlen Frans Miggielse van Zunderd en Janneken Antonisse van Domburgh, met name Jan, Maddeleen, Grietie, Marijnis en Teuntie, met als voogd Jan Miggielse van Zundert en als toeziend voogd Huijbregt Janssen Gielen.

Tevens wordt op die dag opgemaakt een staat, inventaris en taxatie van de goederen en effecten van wijlen Frans Miggielse van Zunderd en Janneken Antonisse van Domburgh voor hun kinderen Jan, Maddeleen, Grietie, Marijnis en Teuntie, in aanwezigheid van hun voogd Jan Miggielse van Zundert en toeziend voogd Huijbregt Janssen Gielen.
Bron: Extract schepenprotocollen Rucphen, ISIS Roosendaal 
Family F1532
 
526 Barbara hertrouwt later met Hendrik Jan Paulus. Zij woont dan in de Lange Heijstraat. Family F137
 
527 Bartrom en zijn vrouw Peterke worden op 25 november 1520 voor het eerst genoemd in het rechterlijk archief van Loon op Zand. Zij testeren op 10 september 1522.
Bron: Jan J. de Bont: Familie de Bont in de heerlijkheid Venloon, in: GTMWB 1992 p. 188 e.v. 
Family F3130
 
528 Begraafboek Teteringen Afd. IV 19 nr. 81 blz. 34 kapelrek.:
Jan Huybrecht Schoenmaekers, begraven in de kerk 30 aug. 1676 
Schoenmakers, Jan Huijbrecht Peeter (I1920)
 
529 Begraafboek Teteringen blz. 53:
op 29 augustus 1642 begraven kind van Joannes Huberti 
Schoenmakers, Hubertus (I1924)
 
530 Begraven als Jeroen Janssen. van Hapert, Jeronimus Jans (I1825)
 
531 Begraven als vrouw van Willem Schippers. Boomaerts, Cornelia Dielis (I1944)
 
532 Begraven als weduwe van Barthelomeus Kools. Geps, Pieternel Cornelis (I2938)
 
533 Begraven als Wilm Schippers. Schippers, Willem Hendrik (I1943)
 
534 Begraven een kind van Adriaen Hendrick van Bedaff. van Bedaff, Kind (I7541)
 
535 Begraven wordt Johanna van Laarhoven, echtgenote van Van Leent. Zij laat man en kinderen na. van Laarhoven, Johanna (I1411)
 
536 Beide partners woonden aan de Heikant te Tilburg. Family F1441
 
537 Beiden ondertekenen de trouwakte. Family F61
 
538 beijde woonende op 't eijnde van den Hout Family F229
 
539 Bevolkingsregister Breda 1900-1918 blad 16/192:
Adrianus Luijten Etten ca 17-2-1875
met Maria Gommeren en kinderen Adriana Trouw en Theodora Trouw, en Jacoba Luijten, Adrianus Luijten, Maria Johanna Adriana Luijten
wonende Leuvenaarstraat 166
Op 3 augustus 1910 van Teteringen, op 17 september 1910 naar Princenhage

Bevolkingsregister Breda 1900-1918 blad 27/131:
Zelfde gezin, plus Johanna Catharina Trouw (tante Annie)

Bevolkingsregister Zevenbergen 1894-1912, blad 118:
Op 30 juli 1906 komen hier wonen Adrianus Luijten, Maria Gommeren, Maria, Petronella, Adriana, Johannes en Theodora Trouw en Jacoba, Adrianus en Maria Johanna Adriana Luijten. Adriana Trouw verhuist op 13 november 1906 naar Teteringen. Op 17 april 1907 verhuist de rest van het gezin naar Princenhage. 
Family F383
 
540 Bevolkingsregister Loon op Zand 1825-1839, boek 2, fol. 207:
Kaatsheuvel.
Catharina Dirksen, 65 jaar, werkster, geboren Loon op Zand, RK, weduwe.
Elisabeth vcan der Zanden, 37 jaar, geboren Loon op Zand, RK, ongehuwd.
Gijsberdina Dirksen, 13? jaar, geboren Loon op Zand, RK, ongehuwd.
Adriaan van der Zanden, schoenmaker, geboren Loon op Zand, 29 jaar, getrouwd.
Johanna Luijts, 25 jaar, geboren te Gilze, getrouwd.
Gijsbert van der Zanden, geboren 13-1-1840 Loon op Zand, ongehuwd. 
Family F26
 
541 Bij afwezigheid van de vader werd de geboorte aangegeven door Henricus Kock, de arts die bij de bevalling aanwezig was geweest. Marijnissen, Johannes Jacobus (I24)
 
542 Bij de aantekening in het begraafboek van zijn twee kleinkinderen staat: "de grootvader van deze kinderen, Pieter van Useem, is begraven 14 september 1649." van Uxem, Pieter (I4676)
 
543 Bij de doop is een verschrijving gemaakt: als moeder wordt hier Janneken Ryswerckers genoemd, zij is echter doopgetuige. de Vos, Cathelyntje (I4771)
 
544 Bij de doop van zijn dochter Adriana in september 1661 was hij reeds overleden. Snijder, Adriaen Jansen (I8689)
 
545 Bij de doop van zijn dochter Henrica op 17 april 1696 staat aangetekend dat hij overleden is. de Jong, Henricus Matheus (I5064)
 
546 Bij de doop van zijn laatste kind Joanna staat aangetekend dat de vader toen al overleden was. Goijers, Jan Adam (I1405)
 
547 Bij de geboorte van hun zoon Martinus woonden Johannes en Cornelia aan de Bremberg 512 in Etten-Leur. Drie jaar later is Johannes overleden. Op 5 juni 1831 hertrouwt Cornelia in Etten-Leur met Andreas Boeren.

In 1850 woonde Cornelia Peemen met haar zoons Cornelis en Pieter in Etten in wijk G, de Bremberg, aan de Nieuwen Bremberg 34. Op hetzelfde adres, maar op een ander blad in het register, staan haar zoon Martinus Trouw en zijn gezin vermeld.
Bron: Bevolkingsregister Etten-Leur 1850-1859, http://www.regionaalarchiefwestbrabant.nl 
Family F28
 
548 Bij de geboorte van zijn dochter Johanna kan hij niet schrijven. Rens, Johannes (I183)
 
549 Bij een erfdeling op 8 april 1566 te Riel wordt vermeld, dat Jan Petersz. Vermetten schuldenaar is van een half mud rogge, maar hiermee kan ook zijn zoon bedoeld zijn.

Hij was mogelijk getrouwd met een vrouw genaamd Maria.

Bron: Genealogie Vermetten 
Vermetten, Jan Peters (I1650)
 
550 Bij haar geboorteakte staat de wever Antonie Vriens als haar vader genoemd. Hij is waarschijnlijk dezelfde als de Antonie Vriens die op 28 april 1831 te Tilburg trouwde met Adriana van Es. Hij was getrouwd op het moment dat hij Johanna Maria verwekte en kon het kind dus niet als het zijne erkennen.
Haar moeder Dorothea trouwde later met Gerardus van den Heuvel maar die kon het kind ook niet erkennen omdat er al een vader bekend was. 
Smeulders, Johanna Maria (I8295)
 

      «Prev «1 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 35» Next»